Garšvielas



Itāļu garšviela

1 ēdamkarote bazilika, 1 ēdamkarote oregano, 1 ēdamkarote majorāna vai salvijas, 1 ēdamkarote mārsils, 1 ēdamkarote rozmarīna, 1 ēdamkarote pupumētras.

Sajauc visas sastāvdaļas. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā. Šajās garšvielās var neietilpt visas iepriekšminētās sastāvdaļas. Tām var pievienot arī koriandru.


Vegeta

½ kg selerijas sakne, ½ kg pētersīļu sakne, ½ kg pastinaka sakne, ½ kg burkāni, ½ kg sīpoli, ½ kg salāti, ½ kg pētersīļi, ½ kg sarkanais saldais pipars.

Visus sakņaugus sagriež plānās šķēlītēs, bet piparus – salmiņos. Smalki sagriež zaļumus. Uzliek uz plāts vienā slānī. Kaltē krāsniņā 8 – 12 stundas 50°C temperatūrā vai arī līdz tie ir pilnīgi izžuvuši. Samaļ kafijas dzirnaviņās. Uzglabā hermētiski noslēgtā traukā.

Nav komentāru: