Pankūkas un vafeles



















Norvēģu pankūkas

1.
5 glāzes auzu pārslas, 4 glāzes ūdens.

2.
3 glāzes ūdens, 1 ēdamkarote sāls, 1/3 glāze medus, 2 glāzes baltie kviešu milti, 2 paciņas vaniļas cukurs.

Blenderī sakuļ pirmās grupas sastāvdaļas. Atsevišķi savieno otrās grupas produktus un labi samaisa. Pēc tam savieno abas masas kopā. Izveidotā masa var sabiezēt, tādēļ laiku pa laikam jāpievieno ūdens. Izmīca mīklu. Cep uz pannas, kura ir ieziesta ar eļļu, (bez vāka). Kad malas sāk locīties, pankūku apgriež uz otru pusi. Pankūkām var ziest virsū riekstu sviestu vai augļu pastēti. Pankūkas satin ruletes vai konvertas formā.
*******

Sojas – kukurūzu pankūkas

2 glāzes izmērcēta soja, 2 ēdamkarotes medus (pēc vēlēšanās), 2 tējkarotes sāls, 2 glāzes kukurūzas biezputra, 2 glāzes ūdens, ¼ glāze auzu pārslas.

Blenderī sakuļ visus produktus, izņemot kukurūzas biezputru. Kad ir iegūta viendabīga masa, ielej kukurūzas biezputru un visu labi samaisa. Cep 35 – 40 minūtes 200° C temperatūrā (gatavojot pankūkas), bet gatavojot maizi ir nepieciešams vairāk laika.
*******

Auzu pārslu pankūkas

1 glāze sausu auzu pārslas, 1 glāze vāroša ūdens, 1 uz rīves sarīvēts ābols, ½ tējkarote sāls, 2 ēdamkarotes augu eļļa, 1½ glāze karsts ūdens, 1 glāze milti.

Uz sausām auzu pārslām uzlej vārošu ūdeni un atstāj 15 – 20 min. Pēc tam pievieno sāli, ābolus, miltus un samaisa. Masai pielej 1½ glāzi silta ūdens. Pankūkas cep cepeškrāsnī. Pasniedz ar sojas vai augļu krēmu.
*******

Pankūkas

2 glāzes milti, 2 tējkarotes sojas milti, ½ tējkarote sāls (bez kaudzītes), 1 ēdamkarote klijas, 3½ glāzes ūdens, 2 ēdamkarotes augu eļļa.

Sajauc sausos produktus, samaisa un pakāpeniski lej klāt ūdeni, lai neveidotos kunkuļi. Pievieno augu eļļu. Cep uz pannas. Pankūkas var saziest ar lēcu vai pupiņu pastēti, saldo tofu pildījumu (tofu sasmalcina ar dakšiņu un pievieno vaniļas cukuru, rozīnes un medu). Pankūkas satin ruletes vai konvertas formā.
*******

Pankūkas 2


500 gr kviešu miltu, 1 tējk. sāls , 500 ml ūdens, 2 tējk. medus, 1 ēdk. cepamā pulvera.

Visu samaisiet ar blenderi un ļaujiet pastāvēt 5 minūtes, lai paliek putains. Uzlejiet uz karstas pannas uzmanoties, lai nepazustu burbuļi. Cepiet līdz kļūst zeltaini brūni no katras puses.
Variācijai var pievienot 1 banānu vai 240 gr zileņu. Var izmantot arī citus miltus.
*******

Zirņu pankūkas

1 glāze zirņu biezputras, 1½ glāze milti, 1 tējkarote sāls bez kaudzes, 3 ēdamkarotes ūdens (raugam), 2 ēdamkarotes augu eļļa, 10 g raugs.

Mērce:
3 – 4 daiviņas sasmalcināta ķiploka, 3 – 4 tējkarotes ūdens.

Novāra zirņus, saberž, atdzesē un pievieno pie visām sastāvdaļām. Ļauj uzrūgt 2 stundas siltā vietā. Cep cepeškrāsnī uz plāts (kura ieziesta ar eļļu). Pankūkas var pasniegt arī ar ķiploku mērci.
*******


Rīsu vafeles

420 ml ūdens

240 gr uzbriedušu brūno rīsu

120 gr riekstu vai saulespuķu sēklu

240 gr vārītu brūno rīsu

120 ml ūdens

60 ml nesaldināta kokosrieksta (pēc izvēles)

1 tējk. vaniļas

½ tējk. sāls

Pirmās trīs sastāvdaļas sajauciet blenderī 1 minūti. Pievienojiet atlikušās sastāvdaļas un turpiniet jaukt ar blenderi līdz izveidojas viendabīga masa. Ielejiet uzsildītā vafeļu pannā. Cepiet apmēram 10 minūtes.


Auzu pārslu vafeles I

540 ml ūdens

120 gr tītu Indijas riekstu vai 2 ēdk. sojas piena pulvera

2-5 dateles vai 1 ēdk. medus

480 gr auzu pārslu

1 tējk. vaniļas

½ tējk. sāls

Uzsildiet vafeļu pannu. 240 ml ūdens ar datelēm un riekstiem samaisiet blenderī līdz izveidojas viendabīga masa. Pievienojiet atlikušās sastāvdaļas un vēl 240 ml ūdens un atkal visu labi sajauciet ar blenderi. Ielejiet vafeļu pannā un cepiet 10-12 minūtes. Atkal sajauciet masu un pievienojiet atlikušos 60 ml ūdens pirms otrās vafeles cepšanas.


Auzu pārslu vafeles II

1l ūdens

700 gr ātri vāramo auzu pārslu

60 ml cashew

2 ēdk. apelsīnu sulas

½ tejk. sāls

Visu samaisiet un cepiet kā svētdienas vafeles.


Auzu pārslu vafeles III

1 l ūdens

700gr ātro auzu pārslu

60 gr Indijas riekstu

2 ēdk. apelsīnu sulas

½ tejk. sāls

Visu samaisiet ar blenderi un cepiet tāpat kā svētdienas vafeles.


Lieliskās vafeles

240 ml ūdens

60 gr riekstu (pēc izvēles)

5 sasmalcinātas dateles

2 tējk. vaniļas

1 tējk. sāls

720 ml ūdens

480 gr auzu pārslu

180 gr kukurūzas vai prosas miltu

180 gr rupjo kviešu miltu

Pirmās piecas sastāvdaļas sajauciet blenderī līdz izveidojas viendabīga masa. Pievienojiet atlikušās sastāvdaļas un turpiniet jaukt ar blenderi. Ielejiet uzsildītā vafeļu pannā. Cepiet apmēram 12-14 minūtes. Ja masa pārāk sabiezē, tad pievienojiet vēl ūdeni un sajauciet pirms uzliešanas. Vafeles var sasaldēt un uzsildīt tosterī vai krāsnī. Var iejaukt arī banānu.


Svētdienas vafeles

1l ūdens

240 gr tofu

1 ēdk. ābolu sulas

6000 gr auzu pārslu

120 gr kukurūzu miltu

60 gr Indijas riekstu

½ tējk.sāls

Uzsildiet vafeļu pannu līdz augstākajai temperatūrai. Visas sastāvdaļas sajauciet ar blenderi apmēram 1 minūti. Ielejiet masu karstā vafeļu pannā. Cepiet 10-12 minūtes līdz vafeles ir brūnas un kraukšķīgas.


Vēlās vafeles

1l ūdens

1ēdk. apelsīnu sulas

600 gr ātro auzu pārslu

120 gr kukurūzu miltu

3 ēdk. kukurūzu cietes

120 gr Indijas riekstu

½ tējk. sāls

Visu samaisiet ar blenderi un cepiet tāpat kā svētdienas vafeles.


Vafeles (1)

· 1 glāze ūdens

· 1/3 glāze rieksti

· 5 sagrieztas dateles

· 2 tējkarotes vaniļas cukurs

· 1 tējkarote sāls

· 3 glāzes ūdens

· 2 glāzes auzu pārslas

· ¾ glāzes kukurūzas milti

· ¾ glāzes rupja maluma milti

Blenderī sakuļ pirmās piecas sastāvdaļas, pievieno pārējos produktus un sakuļ. Cep 12 – 14 minūtes iepriekš uzkarsētā vafeļu pannā. Vafeles var uzglabāt ledusskapī, bet pirms pasniegšanas uzsilda tosterī vai cepeškrāsnī.

Variants: Pievieno 1 banānu.


Vafeles (2) (Rumāņu recepte)

· 1½ glāze auzu pārslas

· ½ glāze kukurūzas milti

· ½ glāze kokosa skaidiņas

· ½ nomizota ābola

· Šķipsniņa sāls

· 1½ glāze ūdens

· 1 paciņa vaniļas cukurs

Visus produktus sakuļ blenderī, lej vafeļu pannā un cep, līdz tās ir gatavas.


Vafeles (3)

· 2½ glāzes auzu pārslas

· ¾ glāzes kviešu pilngraudu milti

· ¾ glāzes kukurūzas milti

· 1 tējkarote sāls

· ¼ glāze sausais sojas piens

· 1 ēdamkarote medus

· ¼ glāze rafinēta augu eļļa

· 5½ glāzes karsts ūdens

Sakuļ visas sastāvdaļas blenderī, lej vafeļu pannā, cep 8 – 10 minūtes. Vafeles var pasniegt ar augļiem, augļu sulu vai zemesriekstu sviestu.



















1 komentārs:

Anonīms teica...

Norvēģu pankūkas šķiet ļoti garšīgas. :) Noteikti pamēģināšu! :p