BIO produkti

Pārrunās ar draugiem un veselīga dzīvesveida piekritējiem secinājām, ka arvien grūtāk ir iepirkties lielveikalā. Ne viens vien sūdzas par bezjēdzīgo klīšanu gar bagātīgi piekrautajiem plauktiem, meklējot kādu produktu, kurš nesaturētu konservantus vai citādas neveselīgas sastāvdaļas. Latvijā arī visai vāji ir attīstas alternatīvas iespējas iegādāties veselīgākas izcelsmes un labākā ražošanas procesā iegūtus pārtikas produktus. Zinot, ka uz šīs pasaules nekas nav ideāls, tomēr prieks par Zaļā tirdziņa veikalu Krišjāņa Barona un Stabu ielas stūrī un citiem, kas cenšas izplatīt bioloģiskas izcelsmes produktus.

Šobrīd nevēlos jums stāstīt par dažādu konservantu un piedevu kaitīgumu, vai par DDT savienojumu (kuri vēl joprojām tiek izmantoti lauksaimniecībā!) postošo ietekmi uz cilvēka veselību. Par to jau ir visai daudz runāts un droši vien runāsim vēl. Nav noslēpums, ka, salīdzinot ar citām Eiropas valstīm, Latvija bioloģisko produktu klāsta ziņā visai atpaliek. Ir pietiekoši neobjektīvu šķēršļu, lai BIO produktu nozare pie mums attīstītos, tomēr, šķiet, lielākā nozīme visā ir cilvēku attieksmei pret šiem produktiem.

Kādus gadus atpakaļ man bija iespēja tuvu sadraudzēties ar cilvēkiem, kuri strādā Country Life firmā Čehijā, kurai pieder arī vairumtirdzniecības bāze. Iespaidotu no tur redzētā, mani jau kādu laiku tirda doma par interneta veikalu Latvijā, kur cilvēkiem būtu iespēja iegādāties plašu BIO un veselīgu produktu klāstu.

Es neizvirzu pārspīlētus apgalvojumus par to, ka šie produkti ir ideāli un tikai tos vajadzētu lietot, tomēr nedaudz ar viņiem iepazīstoties, esmu atklājis, ka šajā klāstā var atrast visai noderīgas lietas. Pirmkārt, šajos produktos konservanti ir izmantoti īpaši maz. Saldumam un sāļumam ir meklētas veselīgākas alternatīvas, kā jūras sāls, cukurniedru, kukurūzas, kļavu sīrupi vai medus, citronskābes vietā, kas mani īpaši pārsteidza, - citrona sula no bioloģiskās lauksaimniecības. Klāstā ļoti minimāli ir dzīvnieku valsts izcelsmes produkti, gaļa vispār netiek tirgota, tāpēc ieteicams veģetāriešiem un vegāniem. Priecē arī toleranta attieksme pret celiākijas slimniekiem, jo ir izdalīti tie produkti, kuri nesatur glutēnu. Produktu izcelsme meklējama ļoti daudzās pasaules valstīs un piedāvājumā nav tikai pārtika, bet arī veselīga kosmētika un sadzīves ķīmija.

Internetveikals pagaidām ir vēl testa versijā, tāpēc interesentus aicinu sazināties ar Ansi Rodertu tel.: 26543781, e-pasts: valence@navigator.lv vai Daumantu Kleimani tel.: 26615756, e-pasts: daumants.kleimanis@inbox.lv Es ļoti ceru, ka ar jūsu atbalstu šī ideja nodrošinās ne tikai plašāku veselīgu preču klāstu vietējā tirgū, bet arī ar laiku veicinās vietējo ražotāju produkcijas noietu.

Uz sazināšanos,

Ansis Roderts

Tel. 26543781

P.S. Mans ieteikums: pēc iespējas vispirms izvēlieties Latvijā ražotus BIO produktus!

Papildināts 25.11.2009.: Rīdziniekiem un Rīgas tuvumā dzīvojošajiem nu jau ir laba iespēja iegādāties mazumā vai vairumā produktus no Čehijas un Vācijas. Tuvāka informācija pie Daumanta: 26615756





2 komentāri:

Jurijs teica...

Es domaju ka internet veikals,kur vareru nopirkt kadus biologiskus produktus ir loti butiska lieta,jo piemeram mani un domaju ka ari citus cilvekus,interese bio produkti,bet ir tada situacija ,ka mes pat nezinam kur to var nopirkt!Protams,piena produktus ka bio var nopirkt jebkura hipermarketa,bet no parejiem produktiem piemeram kadien graudiem un darzeniem ne.Ta ka es pilnigi piekritu,ka internet veikals,kur varetu iegadaties bio produktus ir vajadzigs!Uz nakotni,protams gribetos lai bio produktu cenas nebutu krietni lielakas par cenam uz produktiem kas nav bio :)

Magone teica...

Sveiki, bet tāds i-veikals nu jau labu laiku pastāv, saucas dabasdobe.lv